Soal Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban

Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban tulisan ini berisikan soal-soal B. Inggris kelas 11 semester satu kurikulum 2013, mulai dari offering and suggestion dan asking opionion sampai dengan analytical exposition dan passive voice




Ada sekitar 60 butir soal (40 PG + 20 essay) yang bisa siswa SMA/MA/MAK/SMK/Sederajat jadikan referensi dalam menghadapi pekan penilaian akhir semester satu mapel bahasa Inggris dengan kurikulum 2013/Kurtilas. B

Berikut di bawah ini contoh soal PAS B. Inggris dengan kunci jawabannya.

Choose the correct answer by crossing a, b, c, d, or e!


For number 1 to 5, fill in the blank!

The Unhealthy Fast Food
Fast food nowadays is considered a normal eating (1)…. People are not just eating out on special occasion or weekends anymore. It means that all the time they mostly eat fast foods. However is fast food good for health?
Fast food has its popularity in the 1940’s. Within a few years, fast-food operations   (2) …. everywhere. With the compelling rise in fast-food restaurants since the 1940’s, oddly it started the rise in obesity and cancer during that same time period.
Fast food is highly processed with a wide array of (3)…. To ensure fast food’s low cost, the fast food products are made with highly-processed ingredients to give it shelf-life, to hold consistency, and to enhance flavor. Fast food is altered from its original healthy form.
It is not the calories in fast food which damage health and waistline. It is the chemical additives such as aspartame and MSG (monosodium glutamate). Studies show that the chemical additives (4) …. to weight and disease issues.
So, there is absolutely nothing nutritional about fast food. Fats food (5) …. Feeds hunger and craving.

1.  a. venturesome
b. venture
c. venturing
d. Venue
e. Veracious
Jawaban: b

2. a. popped in
b. pop out of
c. to pop
d. popped up
e. pop in
Jawaban: d

3. a. addictive
b. addict
c. addicting
d. adding
e. addicted
Jawaban: a

4. a. leading
b. to lead
c. lead
d. leader
e. leadership
Jawaban: c

5. a. simple
b. simplicity
c. simplest
d. simply
e. simpler
Jawaban: d

6. A: “Do you like the game?”
B: “….”
a. The dinner is really delightful.
b. I do enjoy this game.
c. I am pleased with all the food.
d. Terrible!
e. The show is delightful.
Jawaban: b

7. A: “You look so happy with this picnic.”
B: “….”
a. Terrible!
b. That’s really a wonderful trip.
c. I am so delighted with this picnic.
d. I enjoyed the travel.
e. Really.
Jawaban: c

8. A: “Will you pick me up this evening?”
B: “….”
a. sure you can.
b. Of course please help yourself.
c. No, I don’t think I can.
d. Sure you will.
e. Sure I will.
Jawaban: e

Read this text for questions number 9 to 10!

9. What kind of poster above?
a. Environmental
b. Educational
c. Commercial
d. Advertisement
e. Entertainment
Jawaban: a

10. What is the purpose above?
a. To promote new product.
b. To save energy.
c. To promote educational program.
d. To encourage people to save energy they used.
e. to show how many energy used.
Jawaban: d

The following text is for number 11 to 15.

Advantages of Gold Coin Investment
Gold has become a precious metal to mankind since it was the dawn of civilization. The nature of gold is soft and malleable which people can make and easily change to any forms, even it is done just by a simple technology. The beautiful golden and shiny color does not easily fade out. The form of gold can be as jewelry, bar, or coin. Now days gold coin, such as gold IRA, becomes an advantageous Investment.
Gold is safe and profitable for investment. In uncertain situations, many people are turning to gold because gold has a more stable value and regarded as currency without limitation assets. It is secure and can be cashed out at any time we need. The Gold values tend to be stable: take a look an IRA gold discussion. It is zero inflation effect. It is very rare that the gold price tends to increase.
Investment in the form of coins, it is famous as gold coin, is more profitable if it is compared with the investment gold in the form of jewelry. Gold Coin, for example gold 401k which some people call 401k gold, is very good when used as an alternative investment, whether it is for the medium-term investment and long-term investment. Besides that gold coins need less cost in production and manufacturing so it is more lucrative than investing gold in the form of jewelry.
Moreover, some people do not just think gold as an investment, but also as collections. Because the character is a collection so the uniqueness and rareness are the point. There might be coins that cost up to more than a million because of the history variables, ownership, and perhaps an important event when the coin is launched.
From the reason above, if we decide to make an investment, it cloud be useful to consider investing gold coin or think about gold IRA transfer. It is really recommended.

11. What is the benefit of gold’s nature soft and malleable?
a. it is very valuable.
b. it has high price.
c. it has increasing price.
d. it can be used as form of investment.
e. it is easily changed into any forms.
Jawaban: e

12. What is IRA gold’s form?
a. Necklace.
b. Bracelet.
c. Bar.
d. Coin.
e. Any forms.
Jawaban: d

13. When usually people turn to gold as investment?
a. When gold price increases
b. When gold prices high
c. In uncertain condition
d. When they have more money
e. During financial crisis
Jawaban: c

14. Why gold is considerably secure?
a. Because gold has a more stable value.
b. Because it has high price.
c. Because it can be chased anytime.
d. Because it is precious.
e. Because the price increases every year.
Jawaban: a

15. What makes gold coin is more lucrative gold in the form of jewelry?
a. its prices is higher.
b. The price never falls.
c. It is good for investment.
d. It needs less cost in production and manufacturing.
e. It is profitable.
Jawaban: d

Fill in the blank based on the following text for number 16 to 20.

Joseph Lister is famous as the surgeon …..(16) invented antiseptic surgery. Lister was born on April 5, 1827 in Upton in Essex. He was one of 7 children and his father….. (17) a merchant. The Lister family were Quakers. At the age of 11 Joseph Lister was sent to school in Tottenham. Then in 1844 when he was 17 Lister went to University College London. Lister excelled at his studied and he passed his medical degree in 1852. In 1856 Lister…. (18) assistant surgeon at Edinburgh Royal University. Later he married Agnes Syme. They did not have children.
In 1860 Joseph Lister moved to Glasgow …. (19) that time it was common for injuries to become infected after surgery but Lister thought of an answer. In 1865 Louis Pasteur published his theory that putrefaction is caused by germs. Lister tried treating injuries with carbolic acid and found that it was effective in preventing infection. In 1867 Joseph Lister published papers in the medical journal The Lancet, describing his discovery. As a result of the method invented by Joseph Lister rates of death from infection dropped dramatically. Gradually his methods were adopted around the world.
In 1869 Lister moved back to Edinburgh. In 1877 he moved to London. However Lister lost his wife in 1892. In 1893 Lister retired from surgery. Meanwhile Joseph Lister had become very famous. In 1883 he was made a baronet and in 1897 he was …. (20) Baron Lister of Lyme Regis. In 1895 Lister was made president of the royal Society (a scientific organization). In 1907 aged 80 Lister was given the Freedom of the City of London. However in 1908 Lister moved to Walmer in Kent. Joseph Lister died on 10 February 1912. He was 84 Lister was buried in Hampstead.

16. a. who
b. whom
c. which
d. whose
e. who has
Jawaban: a

17. a. is
b. am
c. are
d. where
e. was
Jawaban: d

18. a. become
b. becomes
c. became
d. becoming
e. becometh
Jawaban: c

19. a. in
b. on
c. at
d. under
e. for
Jawaban: c

20. a. make
b. makes
c. making
d. made
e. madding
Jawaban: d

0 Response to "Soal Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel