Soal Essay Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban

Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban~Part-3 berisikan materi yang sama dengan soal PG b. Inggris Kelas 11 semester satu kurtilas bagian ke-6, dan PG bagian ke-5 yaitu tentang Analytical exposition dan Passive Voice.




Berikut, di bawah ini soal essay/uraian b. Inggris dengan kunci jawabannya dimulai dari soal nomor 41.

1# Put the verbs in brackets into the correct passive form!

41. Holland…. (say) to be one of the prettiest countries in Europe.
Answer: In Europe I said to be one of the prettiest countries by Holland.

42. I hate ………. (tell) lies.
Answer: Lies is told I hate

43. My television …… (deliver) tomorrow.
Answer: Tomorrow my television is delivered.

44. Their telephone ….. (install) yesterday.
Answer: Their telephone is installed by them.

45. Teacher ought …. (pay) a higher salary.
Answer: A higher salary is paid ought by the teacher.

46. Hotel rooms must …. (vacate) by 12 noon.
Answer: At 12 noon are vacated must by hotel rooms.

47. The villa …. (sell) public auction next week.
Answer: Next week public auction is sold by the villa.

48. She hopes her home …. (build) by may.
Answer: On May. her home is built by her hopes.

49. Heartbreak House …. (write) by George Bernard Shaw.
Answer: George Bernard Shaw is written by HeartBreak House.

50. My car …… (respray) at the moment.
Answer: At the moment my car is resprayed.

2# Match the English words into Indonesian translation!



Answer:
51. d. menerbitkan
52. b. umum
53. c. khusus
54. e. terakreditasi
55. a. keistimewaan

3# Turn the verbs in the following sentence into the passive, but do not change the tenses! The original subject disappears because it is not important.


56. They speak French at this shop.
Answer: French is spoken at this shop.

57. Somebody stole my car.
Answer: My car was stolen.

58. They have sent the books to the wrong address.
Answer: The books have been sent to the wrong address.

59. Somebody will bring the juice.
Answer: The juice will be bought.

60. Somebody has bought this fur coat.
Answer: This fur coat has been sold.

Opportunity in the Global Financial Crisis!

US financial crisis and its contagion to Europe and the rest of the world could also create new opportunity for Indonesia in term of foreign direct investment and the development of basic infrastructure.
As the US. Financial crisis has now spread to Europe, the oil-rich countries such as Saudi Arabia, Kuwait and Arab Emirate which have accumulated hundreds of billions of Dollars in their foreign reserve, are now reviewing their holding or vehicle. They are looking for more diversified investment outside the US and Europe.
Because of unfavorable political developments in Thailand and Malaysia over the past few months, Indonesia which has largely Muslim population could become one of these oil-rich countries’ favorite place for foreign direct investment. That will be true if the condition, legal and market infrastructure are conducive for Islamic financial instruments.
The government had improved the legal framework with the recent actment of laws on sharia banking and bonds. The long term nature of Islamic bonds could make them the most suitable investment instrument Indonesia, as these bonds grant an investor a share in an asset along with the cash flows and risks commensurate with such ownership.
The financial crisis that has gripped the globe and weakening economic growth in the rest of the world will serve to the government to accelerate the investment reform measure in order to grab the hidden opportunity in the global crisis.

Questions:

61. Where is the location of the global financial crisis mentioned in the text above?
Answer: Europe and USA.

62. Mentioned countries that have many oil supplies!
Answer: Saudi Arabia, Kuwait, and UEA.

63. What is the purpose of the text above?
Answer: To present the argument about the opportunities in the global financial crisis.

64. What is the effect of Sharia bank in Indonesia?
Answer: Strengthening the bond between Indonesia and Arab countries.

65. What is the conclusion of the text above?
Answer: The financial crisis that has gripped the globe and weakening economic growth in the rest of the world will serve to the government to accelerate the investment reform measures in order to grab the hidden opportunity in the global crisis.

0 Response to "Soal Essay Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel