Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 dan Jawaban "Analytical exposition dan Passive Voice."

Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13  Beserta Jawaban~Part-5 berisikan bab B. Inggris kelas 11 semester satu kurikulum 2013 tentang Analytical exposition dan Passive Voice. Keduanya merupakan materi setelah siswa menyelesaian pekan tengah semester/ujian tengah semester b. Inggris. Dan soal-soal bagian ke-5 merupakan materi baru, yang berbeda dengan soal PG bagian ke-4 (soal nomor 31-40).





Berikut, soal pilihan ganda b. Inggris kelas xi semester ganjil Kurtilas dengan kunci jawaban, dimulai dari soal nomor 41.

Choose the correct answer by crossing a, b, c, d, or e!

41. “Andi Travelled to Maldive last year.”
The passive is….
a. Maldive was travelled by Andi last year.
b. Maldive is travelled by Andi last year.
c. No change.
d. Maldive will be travelled by Andi last year.
e. Maldive travelled by Andi last year.
Jawaban: a

42. “Omar wrote a letter last night.”
The passive sentence is….
a. A letter were written by Omar last night.
b. A letter is written by Omar last night.
c. A letter are written by Omar last night.
d. A letter is being wrote by Omar last night.
e. A letter was written by Omar last night.
Jawaban: b

43. “They are wearing jackets in the class.”
The passive is….
a. Jackets were being wore by them in the class.
b. Jackets are being wore by them in the class.
c. Jackets is being worn by them in the class.
d. Jackets are being worn by them in the class.
e. Jackets were being worn by them in the class.
Jawaban: b

44. “She broke the window yesterday.”
The passive is….
a. The window is broke by her yesterday.
b. The window is break by her yesterday.
c. The window is being broken by her yesterday.
d. The window was broken by her yesterday.
e. The window were broken by her yesterday.
Jawaban: c

45. “Students are drawing the scenery.”
The passive is….
a. The scenery are drew by students
b. The scenery is drew by students
c. The scenery are being drawn by students
d. The scenery is being drew by students
e. The scenery is being drawn by students
Jawaban: c

46. “A hurricane destroyed a few houses.”
The passive is….
a. A few houses were destroyed by a hurricane.
b. A few houses was destroyed by a hurricane.
c. A few houses is destroyed by a hurricane.
d. A few houses are destroyed by a hurricane.
e. A few houses destroyed by a hurricane.
Jawaban: a

47. “Government will build a new palace next year.”
The passive is….
a. A new palace will built by the government.
b. A new palace will be build by the government.
c. A new palace will be built by the government.
d. A new palace will be build by the government.
e. A new palace will built by the government.
Jawaban: c

48. “Juan has studied Math for a test.”
The passive is….
a. Math has studied by Juan for a test.
b. Math has been studied by Juan for a test.
c. Math has been study by Juan for a test.
d. Math has studied by Juan for a test.
e. Math has study by Juan for a test.
Jawaban: b

49. “Tiara was eating popcorn at the cinema.”
The passive is….
a. Popcorn is being eaten by Tiara at the cinema.
b. Popcorn was eaten by Tiara at the cinema.
c. Popcorn is eaten by Tiara at the cinema.
d. Popcorn was being eaten by Tiara at the cinema.
e. Popcorn was being ate by Tiara at the cinema.
Jawaban: d

50. “I must begin my studying right now.”
The passive is….
a. My studying must be begin by me right now.
b. My studying must have been begin by me right now.
c. My studying must begin by me right now.
d. My studying must began by me right now.
e. My studying must be begun by me right now.
Jawaban: e

0 Response to "Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 dan Jawaban "Analytical exposition dan Passive Voice.""

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel